loader

Slipp torr hud på vintern

Dermosil-Kuiva-iho-talvella.jpg

Lider du av torr hud när det är vinter? Funderar du på vad som är bästa sättet att vårda huden och lindra besvär? Vintern utsätter huden ofta för påfrestning – isande kyla, kalla vindar och torr inomhusluft är uttorkande. Det kan vara besvärligt att ta hand om huden men med rätt produkter och några enkla tips blir det så mycket lättare! Så här tar du hand om torr hud:

Rätt rengöring för torr hud

I motsats till vad som ofta påstås behöver man faktiskt inte undvika varma duschar och bad om man har torr hud. Däremot gäller det att välja en duschprodukt som hjälper till att förebygga torr hud. Perfekta produkter till duschen och badet är Sensitive Dusch- och badolja och Classic Dusch- och badolja.

Efteråt är det viktigt att få fukten att lämna i huden – där behöver huden din hjälp. Välj en body lotion eller body butter som passar din hud. Krämen absorberas mycket bra om du smörjer in huden med en fuktgivande kräm medan huden ännu är lite fuktig efter duschen eller badet. Om du har extremt torr hud kan du testa att vårda huden med Sensitive Riklig vårdkräm 60 %. Den innehåller hela 60 % fett och är särskilt avsedd för mycket torr, fjällande och sprucken hud. Den höga fetthalten binder fukt i huden och bildar en skyddande barriär.

Torr hud behöver skydd

Det är viktigt att skydda huden när man är ute i vinterkylan och snålblåsten. Det bästa skyddet ger en välmående och återfuktad hud. Det gäller att ge huden en rejäl fuktboost på kvällen. Här hittar du våra fuktgivande nattkrämer. När det är riktigt kallt och kylan knäpper i knutarna, ska man även skydda huden i ansiktet med kläder.

Ta hand om torr hy i ansiktet

Vintern är särskilt tuff för huden i ansiktet. Därför har vi utvecklat en särskild Vinteransiktskräm som ger extra skydd åt torr vinterhy. Krämen lugnar och vårdar huden i ansiktet. Den passar både som dag- och nattkräm och även under makeup.

Njut av härliga vinterdagar! <3

Dela

Relaterade produkter

Aktuellt