loader

Tackla maskne och satsa på ögonmakeupen

Dermosil-Luomimeikki-1.jpg

Nu hör ansiktsmaskerna till vardagen, i och med dem har vi stött på nya problem inom hudvård och makeup. Här hjälper dig tackla orenheterna som orsakas av att använda ansiktsmask och utmaningarna i vardagsmakeupen.

Maskne och hudvård

Många av er har säkert hört ordet maskne, med det avses akne och orenheter som uppstår vid användning av munskydd. Hudens orenheter orsakas av maskens friktion samt värmen och fukten som uppstår under den. Dessa faktorer irriterar huden och gör det lättare för smuts att tränga in i huden.  Eftersom orenheterna orsakas av en mekanisk irritation, finns det några saker man själv kan göra undvika och behandla problemen.

Du känner igen maskne från finnar och rodnad runt munnen och vid näsan – oftast på sådana ställen var ansiktsmasken är i kontakt med huden mest. Regelbunden rengöring är ännu viktigare när man använder munskydd, eftersom smuts och svett på huden orsakar mer irritation än vanligt under en mask. Se till att du har en lämplig rengöringsolja eller annan rengöringsprodukt för ansiktet och ansiktsvatten. Att dessutom även peela och unna huden en vårdande ansiktsmask en till två gånger i veckan hjälper också till att förebygga orenheter.

Efter rengöring är det dags för en skyddande kräm att ha mellan huden och masken. Välj krämen enligt årstid och hudtyp. En lätt och fuktgivande kräm är dock bäst på grund av fukten och värmen som uppstår under masken. En fuktgivande kräm skyddar även mot maskens mekaniska friktion. 

Undvik tjocka makeupkrämer – satsa på ögonmakeupen

Makeupkrämen kan orsaka de största problemen under ett munskydd som inte släpper ut fukten och värmen från andningen, vilket i sin tur kan täppa till hudporerna. När du använder munskydd ska du välja en lätt makeupbas eller endast ansiktskräm i stället för en tjock makeupbas. Utmärkta alternativ för en lätt makeupbas är Dermosil iDeal Lätt tonande dagkräm eller iDeal BB-kräm som har SPF 15 och finns i fyra olika nyanser. Vårt lätta Mineralpuder utgör också en utmärkt bas som kan appliceras på ansiktskrämen. Pudret ger ansiktet en naturlig och jämn yta och nyans. Mineralpuder innehåller naturliga mineraler och näringsrik arganolja, vilket gör att det samtidigt även vårdar huden. Pudret finns i tre nyanser.

Nu gäller det att rikta blicken mot ögonmakeupen och inte på läpparna. Även om munskyddet täcker halva ansiktet kan man låta ögonen gnistra. Lägg fokus på ögonbrynsprodukter, mascara och ögonskugga. Brynen ramar in ansiktet och har även stor betydelse för hela looken. Vi har ett flertal olika brynprodukter i vårt sortiment, välj den som passar dig bäst. En ögonpenna eller eyeliner framhäver fransarna och formen på ögonen samt ger ett extra djup i blicken.

Nu har du chansen leka med ögonskuggor och skapa en ögonmakeup som varierar från dag till dag. En snygg ögonskugga ger hela looken det lilla extra. Applicera ögonskugga på ögonlocken, runt ögonen och upp mot ögonbrynsbenet. Våga kombinera olika färger- du kan också skapa en slående smokey eye sminkning! Mascara utgör grunden i ögonmakeupen och ger den perfekt finish. Fransar som böjer sig vacker öppnar verkligen upp blicken.

Låt din personlighet synas, fastän du använder munskydd. En glad uppsyn och ett glatt leende syns också i blicken, så ännu viktigare än ögonmakeupen är att låta ditt leende speglas i blicken!

Dela

Relaterade produkter

Aktuellt