loader

Fettprocenten spelar roll i hudvårdsprodukter

Fetthalten har betydande effekt på egenskaperna hos hudvårdsprodukter. I Dermosil Sensitive serien ingår fyra crèmer, vilka beroende på fettprocent lämpar sig för hudens olika behov. 

Dermosil Sensitive Hydrogel 0% är en effektiv och helt fettfri återfuktare. Produkten lämpar sig för exempelvis torr hårbotten, eftersom gelen återfuktar huden utan att göra håret fett. Hydrogel 0% passar också bra efter rakning och hårborttagning. Gelen innehåller glycerin, bisabolol och allantoin som vårdar och lindrar hudirritationer.

Dermosil Sensitive Vårdcrème 20 % är en lätt bascrème som absorberas snabbt. Den innehåller 20% fett samt glycerin som ger huden tilläggsfukt. Dessutom innehåller den sheasmör som återfuktar huden och bevarar hudens skyddande lager. Crèmen passar bra för normal, torr, atopisk och känslig hud. Produkten kan användas som exempelvis ansiktscrème samt för hela kroppen efter dusch och bastu. 

Dermosil Sensitive Hudsalva Extra 40% är en bascrème vars fettprocent är betydligt högre än i en vanlig hudlotion. Crèmen är speciellt framtagen för torr och narig hud, och passar bra även för atopisk hud. Hudsalva Extra 40% är en effektiv återfuktare för exempelvis torra fötter och armbågar.
 
Dermosil Sensitive Riklig Vårdcrème 60 % är en specialcrème för extremt torr, narig och till och med sprucken och fjällande hud. Den kan också användas på åldrande hud samt under blöjan för bebisar. Crèmen passar också bra som återfuktande och skyddande nattcrème. Riklig Vårdcrème 60% innehåller glycerin som tillför huden extra fukt samt växtolja, bisabolol och allantoin. Tack vare den höga fetthalten binds fukten i huden och bildar ett skyddande lager.

Sensitive crèmerna passar alla åldrar, den perfekta crèmen för hela familjen. Produkterna har beviljats rätt att använda Allergi- och Astmaförbundets symbol. 
 

Dela

Relaterade produkter

Aktuellt