loader

Skydda huden mot solen

Dermosil-Aurinkosuoja.jpg

Efter en lång vinter känns det så underbart när solen börjar titta fram. Men det är viktigt att komma ihåg att sola säkert och alltid använda solskydd – för du vill ju inte skada din hud och åldras i förtid! Här har vi de bästa produkterna och tipsen för att skydda dig mot solen – och så gör vi oss redo för sommar och sol.

Solkräm och siesta

Solens UV-strålning är som starkast på sommaren mellan klockan 11 och 15, men det gäller att skydda huden redan på våren. Ett mycket effektivt sätt att begränsa mängden strålning som huden utsätts för är att hålla sig borta från solen. Om du inte vill stanna inne när solen är som starkast kan du hålla dig i skugga. I skuggan finns det hälften mindre UV-strålning än i solen.

Det är särskilt viktigt att skydda känsliga hudområden med kläder: exempelvis en T-tröja hjälper till att skydda axlarna mot solen och en bra hatt döljer öron och nacke.

En bra solkräm är också ett utmärkt sätt att skydda sig mot solen. Solkräm skyddar huden mot solens UV-strålar och ett bra solskydd ger skydd mot både UVA- och UVB-strålar. Alla Dermosils solskyddsprodukter skyddar huden mot UVA- och UVB-strålar. Solskyddskrämens solskyddsfaktor (SPF) talar om hur effektiv produkten är – men det uppnådda skyddet beror också på mängden kräm som appliceras på huden – många använder alltför lite kräm.

Det är viktigt att applicera rikligt med solkräm på huden och det ska man göra i god tid innan man går ut i solen. Kom också ihåg att smörja in huden med mer kräm under dagen, i synnerhet på hudområden som bränns lätt.

Bästa produkterna för skydd mot solen

Solskyddsstift SPF 50+ är en superbra produkt när man behöver applicera solskydd snabbt och smidigt. Solskyddsstiftet skyddar effektivt just där huden är som allra tunnast och känsligast, till exempel på läppar, näsa, kinder och axlar. Det praktiska stiftet är lätt att alltid ha med sig i väskan eller i fickan på sommaren och när vårsolen reflekterar av snön.

Solkräm SPF 30 har en behagligt lätt konsistens som gör att krämen absorberas snabbt och inte kladdar. Solkrämen har klassats som extremt vattenresistent så den passar perfekt för stranden, utomhusaktiviteter och sommaridrott.

Solkräm för ansikte SPF 30 är en lätt kräm som skyddar hyn. Den vattenfasta krämen absorberas snabbt och efterlämnar en fräsch och naturlig känsla på huden.

Solskyddsspray SPF 30 är en vattenresistent spray som är snabb och smidig att använda, känns behaglig på huden och kladdar inte. 

Solskyddsspray SPF 50 ger ett högt skydd mot solens UVA- och UVB-strålar. Vattenresistent spray som är snabb och smidig att använda, känns behaglig på huden och kladdar inte.

Skyddande dagkräm SPF 30 är en praktisk solkräm för ansiktet. Dagkrämen med solskydd är ett av de bästa sätten att motverka pigmentfläckar och andra tecken på hudens åldrande i förtid. Krämen har en lätt konsistens och är lätt att applicera. Den ger huden en matt yta och passar perfekt att använda under makeup.

Sola säkert! <3

Dela

Relaterade produkter

Aktuellt