Sov dig vacker

Vi vet alla att prinsessor sover sin skönhetssömn – gör det du också. Sömnen har en enorm betydelse för hudens välmående. Tillräcklig sömn och vacker hud går hand i hand, och med rätt produkter kan du stärka sömnens förskönande verkan.

Caféer och butiker stänger sina dörrar, kvällen är tyst och stilla. Även om gardinerna dras för fönstret och gatorna tystnar är nattens stillhet endast en illusion. Sjukhus sover inte, de sömnlösa vakar och många vaknar till en ny dag under småtimmarna – natten är full av liv. Precis som den omgivande världen jobbar även huden flitigt under natten. Det är dags för nattens hjältar att sparka igång nattskiftet.

Dermosil_January_model1.jpg

Sov dig vacker
Huden har en naturlig rytm på 24 timmar. Under dagen står huden i högsta beredskap att skydda sig mot påfrestningar från omgivningen. Under natten jobbar huden för fullt – den återhämtar, förnyar och reparerar sig själv. När vi sover skapar huden nya, friska hudceller, renar sig och jobbar med att reparera skador som uppkommit under dagen.

Huden tar hand om sig själv under natten, så en bra natts sömn har en stor inverkan på hudens välmående och utseende. När man sover tillräckligt hinner huden läka, vilket också får huden att se hälsosammare, klarare och piggare ut.

Så sover du bättre
Vårt sömnbehov är individuellt men största delen av alla vuxna behöver 7-9 timmars sömn per natt. Inte mindre och inte heller mer. Kvaliteten på sömnen har också betydelse. Det är inte heller bra om man sover länge men vaknar var och varannan timme. Då hinner inte sömnens reparerande eller läkande verkan komma igång.

Ibland är det bra att återgå till grunderna: fundera på hur du sover och gör det till en rutin att få en ordentlig skönhetssömn. Bestäm vilken tid du ska lägga dig för att hinna få tillräckligt med sömn. Se till att det är kallt och mörkt i sovrummet, och varva ner innan du ska lägga dig. Det hjälper dig få den bästa möjliga skönhetssömnen.

Boosta sömnens verkan
Sömnens förskönande verkan kan enkelt boostas med att få ordning på kvällens hudvårdsrutin. Bra rutiner och rätt produkter ser till att huden kan fokusera på dess viktiga uppgifter under natten. Rengör huden på kvällen och kom också ihåg andra viktiga element inom hudvård: peelingar, ansiktsmasker, fuktighetskräm. Rikliga produkter som garanterar att huden får tillräckligt med goda byggstenar till den naturliga förnyelseprocessen.

Stanna upp en stund under de mörka vinterkvällarna, ge dig själv tid och unna huden bästa möjliga vård. Vacker hud skapas under natten och Dermosilprodukterna, nattens hjältar, hjälper till.

Dela

Relaterade produkter

Aktuellt