Schampo

products_productsCount

Prisvänligt schampo för olika hårtyper och hårbotten! Behöver du ett schampo för torr hårbotten eller kanske ett schampo för fett hår?read_more

Vi har ett brett utbud av bra schampo och balsam som passar ditt hår och dina behov. Ett kvalitetsschampo håller hår och hårbotten friskt och tvättar håret utan att torka ut det.

Olika typer av hårschampo:

Silikonfritt schampo

Silikon finns i många hårprodukter eftersom det gör hårstråets yta mjuk och glansig. De flesta silikoner är vattenavvisande, vilket gör att de samlas i håret och hårbotten och småningom bildar en hinna runt hårstrået. Hinnan av silikon gör att det blir svårt att tvätta håret ordentligt och behandlar du håret med vårdande oljor så har de svårt att verkligen tränga in i håret. Därför väljer allt fler schampo utan silikon.

Sulfatfritt schampo

Traditionellt schampo innehåller flera syntetiska ingredienser, bland annat sulfater. Sulfaternas uppgift är att fånga upp oljebaserad smuts så att det kan sköljas bort med vatten. Eftersom sulfater är fettlösande kan de torka ut både hår och hårbotten, speciellt om du tvättar håret ofta. Om du vill försäkra dig om att hårets naturliga balans inte rubbas av traditionellt schampo med syntetiska ingredienser är ett schampo utan sulfater det rätta valet för dig. Sulfatfritt schampo är också ett passande schampo för lockigt hår.

Upptäck Dermosils sulfatfria, silikonfria och veganska produkter.

Djuprengörande schampo

Ett djuprengörande schampo rengör överflödig olja, produktrester och smuts från hårbottnen men det rår inte på mjäll. Har du problem med mjäll ska du istället välja ett schampo mot mjäll. Dermosil Hårbottenbalanserande schampo är ett mjällschampo med frisk eukalyptusdoft, vilket gör att den passar lika bra som schampo för män och kvinnor.

Schampo för torrt hår

Vårdande schampo som tränger djupt in i hårstrået för att rengöra, reparera och återfukta effektivt. Ett återfuktande schampo gör håret glansigt, mjukt och starkt. Har du ett hår som känns frissigt är det oftast bara fuktfattigt. Du behöver inget speciellt schampo för frissigt hår utan kan återfukta ditt naturligt torra och frissiga hår med ett schampo för torrt hår.

Schampo för känslig hårbotten

Behöver du ett parfymfritt schampo för känslig hårbotten ska du välja produkter med finska Allergi-, Hud- och Astmaförbundets symbol, till exempel Dermosil Sensitive schampo.

Schampo för färgat hår

Vill du kunna njuta lite längre av den härliga glansen i ditt nyfärgade hår? Då lönar det sig att välja ett schampo för färgat hår som vårdar håret utan att nöta på färgen. Komplettera gärna med balsam för färgat hår.

Schampo mot håravfall

För de flesta män är orsaken till håravfall genetisk. För kvinnor är det oftast hormonella förändringar som är orsaken till tunt hår och håravfall. Det kan finnas flera andra orsaker till håravfall, som vitamin- och mineralbrist eller stress. Håravfall kan även vara ett symtom på en annan sjukdom. Ett schampo mot håravfall ska vårda hårbottnet och återfukta håret. Dermosil vitaminschampo är ett stärkande alternativ som ger näring och fukt åt både hårbotten och hår.

Volymschampo

Har du tunt och fint hår är det skäl att välja ett volymschampo som ger dina tunna hårstrån en riktig boost. Prova till exempel Dermosil saltschampo som gör håret fylligt efter tvätt. Här är fler produkter för tunt och fint hår. Kom också ihåg att använda stylingprodukter som ger mer volym, vi har samlat våra bästa tips i artikeln Så får du volym i håret.

Schampo för grått hår

För grått hår passar silverschampo som dämpar gula pigment i grått hår och gör hårets gråa hårtoner renare och klarare. Dermosils Silverschampo är ett sulfatfritt schampo som vårdar både ditt hår och din hårbotten.

read_less